Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het programma staat open voor zowel junior als senior onderzoekers. Dit najaar zijn Evangelos Kotsioris van het Museum of Modern Art in New York, en Giovanni Bellotti en Alessandra Covini van Studio Ossidiana in Rotterdam te gast. Ze verdiepen zich in de collecties van Het Nieuwe Instituut in relatie tot het project Totale Ruimte en zijn betrokken bij een tentoonstellingsproductie en verzorgen een publiekspresentatie.

Voorgaande gastonderzoekers waren Prof. Georges Teyssot (Université de Laval) en Prof. M. Christine Boyer (Princeton University). Christine Boyer hield de publiekslezing Open Societies, Common Spaces.

In 2017 waren Maarten Gielen en Lionel Devlieger van Brusselse bureau Rotor betrokken bij het Jaap Bakema Study Centre als onderdeel van het Visiting Professors-programma aan de TU Delft. Het uitgebreide programma bestond onder andere uit een internationale conferentie op de TU Delft en archiefseminars en een tentoonstelling op Het Nieuwe Instituut.

Promovendi te gast bij het Jaap Bakema Study Centre waren Gianluca Ferriero (Politecnico di Milano), Rebeca Merino del Río (Universidad de Valladolid), en Fabiano Borba Vianna (Universidade de São Paulo).

In de periode 2006 - 2012 organiseerde de voorganger van Het Nieuwe Instituut, het Nederlands Architectuur instituut, het Bakema Fellowship programma, met fellows Jessica Bridger, Elena Cabrera Vacas, Dietmar Koering, Thomas Kong, Ismae’l Sheikh Hassan en Tim de Boer.

Informatie

Visiting scholars krijgen inhoudelijke begeleiding, werkruimte en toegang tot archieven. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met jbsc@hetnieuweinstituut.nl onder vermelding van ‘Visiting Scholars’ in de onderwerpregel.