Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Encounters in the Museum

5 DECEMBER 2018

In het eerste semester van het academisch jaar 2018-2019 geeft Dirk van den Heuvel de seminar-reeks Encounters in the Museum aan post-masterstudenten van The Berlage Centre for Advanced Studies in Architecture and Urban Design. Het seminar behandelt de creatieve interactie tussen kunst en architectuur via een studie gericht op een selectie tentoonstellingen van avant-garde werken en permanente collecties die architecten tijdens de wederopbouwjaren 1949-69 ontwierpen.

PhD-programma Architecture and Democracy

4 DECEMBER 2018

Samen met de faculteit Architectuur en Stedenbouw van de TU Delft, heeft het Jaap Bakema Study Centre het nieuwe PhD-programma Architecture and Democracy gelanceerd. Daarin staat de vraag centraal hoe in de tweede helft van de 20e eeuw architectuur en stedenbouw een rol hebben gespeeld in het representeren, belichamen en ondersteunen van democratie.

Hernieuwde samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en TU Delft

20 JANUARI 2017

Het Nieuwe Instituut en de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat hun samenwerking, in de vorm van het Jaap Bakema Study Centre, in de periode 2017-2020 wordt voortgezet.

Studio Rotor: Deconstruction

8 DECEMBER 2016

Komend voorjaar verwelkomt het Jaap Bakema Study Centre Lionel Devlieger en Maarten Gielen van het Brusselse bureau Rotor. Op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft organiseren Devlieger en Gielen als Visiting Professors  een speciale ontwerpstudio op de snijvlakken van onderzoek, analyse, archieven, ontwerp, hergebruik van materialen, en tentoonstellingen maken. Het Jaap Bakema Study Centre ondersteunt de studio met onderzoekseminars gebaseerd op het archief van Het Nieuwe Instituut.