Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Maarten Gielen (1984) is een van de oprichters van het Brusselse ontwerperscollectief Rotor. De praktijk van dit collectief beweegt zich tussen ontwerp en onderzoek, daarnaast omvat het zowel de samenstelling als het ontwerp van tentoonstellingen.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Zo was Rotor verantwoordelijk voor de tentoonstelling 'OMA/ Progress' in het Londense Barbican in 2012, dat op een intrigerende manier de werkwijze van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau van Rem Koolhaas onderzocht. Tevens verzorgde Rotor de Belgische presentatie 'Usus/Usures' op de Biënnale van Venetië in 2010, die op een bijzonder poëtische wijze het onderwerp van slijtage in de architectuur aan de orde stelde door middel van gebruikte gebouwonderdelen.

Maarten Gielen is de winnaar van de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2015. Zijn lezing vormt de afsluiting van het tweedaagse congres 'Research on Display. The Architecture Exhibition as a Model for Knowledge Production' georganiseerd door het Jaap Bakema Study Centre samen met de TU Delft.

datum
01/12/2015
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam