Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Crossovers brengt een levendig netwerk van Ph.D. onderzoekers, professionals en deskundigen samen om vanuit verschillende perspectieven actuele kwesties met betrekking tot de gebouwde omgeving te bespreken. Onderwerp van discussie zijn de laatste bevindingen uit promotieonderzoek in Nederland op het gebied van architectuur, geschiedenis, theorie, urbanisme, onroerend goed en bouwtechnologie. Met korte presentaties van Ph.D. onderzoekers, lezingen en reacties van Janneke van Kersen, Siebe Bakker, Ton Bastein, Alex Jachnow, Marta Malé-Alemany, en een keynote lezing door Dietmar Offenhuber.

datum
09/02/2017
tijd
14:00 – 17:30
taal
Engels
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Toegang gratis, aanmelden via Tickets

Het interdisciplinaire gebruik van methoden, theorieën en kaders komt binnen de academische wereld veel voor. Echter, het delen van ervaringen, voortgang en resultaten gebeurt vaak achter gesloten deuren van de leerstoel, afdeling, faculteit of universiteit. Hoewel de “publieke” colloquia van tijd tot tijd interdepartementale onderzoekuitwisselingen mogelijk maken, is het moeilijk externe deelnemers aan te trekken. Het delen van lopend onderzoek binnen instituten zou onderzoekers kunnen helpen met het vinden van geschikte theorieën, methoden en kaders. Met Crossovers willen we een forum bieden waar die uitwisseling daadwerkelijk plaats kan vinden.

Crossovers is een evenement waarin we verkennen wat onderzoek naar de gebouwde omgeving kan betekenen, wanneer we verschillende perspectieven samenbrengen. We hebben Ph.D.-onderzoekers die werkzaam zijn aan Nederlandse universiteiten, uitgenodigd een voorstel in te dienen en die te pitchen voor een breder en interdisciplinair publiek. Onderzoekers met vergelijkbare interesses maar met verschillende achtergronden zullen in een aantal sessies elkaars werk verkennen en van elkaar leren.

Ph.D.-onderzoekers van Nederlandse universiteiten presenteren hun onderzoek naar thema’s zoals circulariteit, informaliteit en digitaal vakmanschap; Janneke van Kersen (NWO) en Siebe Bakker (4TU) zullen het onderzoeklandschap in Nederland beschouwen vanuit het perspectief van subsidiegevers. Ton Bastein (TNO), Alex Jachnow (IHS-EUR) en Marta-Malé Alemany (HvA) treden op als respondenten en nemen deel aan een paneldiscussie. Het evenement wordt afgesloten met een keynote-lezing door Dietmar Offenhuber (Northeastern University) over decoding the city [het decoderen van de stad]. Dirk van den Heuvel modereert de middag.

Deze eerste editie van Crossovers wordt mede-georganiseerd door de Ph.D. Council van de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft en het Jaap Bakema Study Centre, en wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van NETHUR, TU Delft Graduate School, en Avans Hogeschool