Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Jaap Bakema Study Centre organiseert een internationaal PhD-colloquium, in samenwerking met de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Het onderwerp van het colloquium is 'Architecture and Democracy', tevens het thema van het nieuwe PhD-programma van het Jaap Bakema Study Centre.

De ochtend bestaat uit de presentatie van drie onderzoeksvoorstellen. Íñigo Cornago Bonal presenteert “Domestic Spatial Agency”, een onderzoek dat zich richt op de rol van de bewoners in de globale woningbouwmarkt. Burcu Köken’s voorstel “Mimarlık” draait om het gelijknamige tijdschrift en de ontwikkeling van het sociale programma in de Turkse architectuur in de periode 1963-1980. Ludovica Rolando stelt een comparative analysis voor van Housing’t Hool in Eindhoven door Van den Broek & Bakema (1968-1972) en Villaggio Matteotti in Terni door Giancarlo De Carlo (1970-1975).

Het middagprogramma bestaat uit presentaties van vier papers die het thema Architecture & Democracy vanuit verschillende kanten belichten. Hannah Rose Feniak (New York University) bespreekt architectuurpolitiek ten tijde van het regime van Franco in Spanje. Xavier van Rooyen (Univeristeit Luik) duidt de idee van een open esthetiek aan de hand van Franse voorbeelden (o.a. Candilis Josic Woods en Lacaton & Vassal). Mo Sedighi (TU Delft) presenteert zijn onderzoek naar woningbouw in Iran in de tweede helft van de twintigste eeuw in relatie tot sociaal-politieke programma’s. Tot slot presenteert Hans Teerds een deel van zijn succesvol afgeronde PhD At Home in the World. Architecture, the Public, and the Writings of Hannah Arendt.

Peer reviewers zijn prof. Paul Vermeulen (Technische Universiteit Delft) en prof. Isabelle Doucet (Chalmers University of Technology).

datum
25/04/2019
tijd
11:00 – 18:00
taal
English
 
locatie

Room 1

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Soscha Monteiro de Jesus: s.monteiro@hetnieuweinstituut.nl